Restauratie


Wanneer een auto eigenlijk volledig onderhanden genomen moet worden spreken we van een restauratie. Alle onderdelen worden gedemonteerd, nagekeken en herstelt.

Wij van KO Auto’s doen aan de volgende technieken:

Poedercoaten

Dit is een manier van spuiten waarbij het voorwerp negatief geladen is en het materiaal dat op het voorwerp gespoten wordt, poeder in dit geval, positief geladen is. Omdat deze beide polen elkaar aan trekken, komt het poeder op het voorwerp. Het poeder wordt op het voorwerp geneveld waarna het voorwerp 10 minuten op 220ºC in de moffeloven wordt verhit. Zo wordt het poeder om het voorwerp heen "gebakken". Deze vorm van coaten geeft een zeer grote oxidatie bestendigheid. Wij passen deze methode meestal toe bij chassisdelen (mits deze bestand zijn tegen de hoge moffel temperatuur). Na deze behandeling ziet uw auto er goed uit en kan weer tegen een stootje!

Zandstralen

Oude onderdelen worden weer als nieuw als ze in ons bedrijf gezandstraald zijn. Of het nu om RVS, aluminium, hout of glas gaat, elk materiaal kunnen we voor u zandstralen. Ook daarin zijn we uniek. Vaak doen we dat voordat een product of onderdeel een poedercoating krijgt. Doordat we in eigen huis kunnen zandstralen, kunnen we bijvoorbeeld een occasion of oldtimer volledig restaureren. Maar ook voor uw hekwerk, machineframe of ander product is er plaats in onze straalcabine.

Wij zorgen ervoor dat u als klant de persoonlijke aandacht krijgt die u verdient en dat uw auto er weer als nieuw uitziet na een bezoekje aan KO auto’s.